'Barça hoopt op bescheiden Atlético-vraagprijs voor Félix'

'Barça wijst op Griezmann-deal en verwacht medewerking van Atlético'

17 maart om 09:13

De bestuursleden van FC Barcelona en Atlético Madrid treffen elkaar zondag voorafgaand aan de La Liga-topper in het Wanda Metropolitano en dan zal er ook gesproken worden over João Félix. De Catalanen willen de 24-jarige Portugees behouden, meldt Mundo Deportivo.

Hoewel Félix momenteel geen basisspeler is in de ploeg van Xavi, willen beide partijen de samenwerking dolgraag verlengen. Daarvoor moet Barça wel een akkoord zien te bereiken met Atlético, waar de aanvaller nog tot medio 2029 onder contract staat. De vraagprijs van Los Rojiblancos kan een obstakel vormen, gezien de penibele financiële situatie van de Catalanen.

Barça geeft prioriteit aan een nieuwe huurperiode, eventueel in combinatie met een lage aankoopverplichting. De clubleiding van de La Liga-titelhouder meent een belangrijke troef in handen te hebben, weet MD. Barcelona liet Antoine Griezmann immers voor het bescheiden bedrag van twintig miljoen, plus vier miljoen aan bonussen, terugkeren naar Atlético. De Franse ster bewandelde eerder nog voor liefst 120 miljoen de omgekeerde weg.

Barça heeft een soortgelijke deal voor Félix voor ogen. Van de Madrilenen wordt gezien het verleden verwacht dat ze zich schappelijk opstellen.