VP's Elftal van de Week: Sparta en Utrecht hofleverancier, Ajax-beul ook aanwezig

VP's Elftal van de Week: Sparta en Utrecht hofleverancier, Ajax-beul ook aanwezig

18 maart - 10:00 Laatste update: 10:09
50

Na speelronde 26 zijn Sparta Rotterdam en FC Utrecht hofleverancier van VP's Elftal van de Week. Beide ploegen leveren twee spelers. Verder zijn PSV, Feyenoord, Ajax, AZ, Fortuna Sittard, SC Heerenveen en Heracles Almelo vertegenwoordigd.

Walter Benítez (PSV)
In de topper tussen PSV en FC Twente blonken de keepers van beide ploegen uit. Lars Unnerstall moest echter vissen in de laatste minuut, terwijl Benítez de nul hield. Daarom krijgt de Argentijnse doelman deze week een plekje onder de lat.

Mats Köhlert (SC Heerenveen)
Met twee doelpunten zette de Duitser zijn ploeg tweemaal op voorsprong tegen Feyenoord. Helaas voor hem en Heerenveen trok de ploeg van Arne Slot uiteindelijk aan het langste eind.

Yukinari Sugawara (AZ)
AZ won eenvoudig met 4-0 van hekkensluiter Volendam. Sugawara was zelf verantwoordelijk voor de helft van de goals en drukte zo zijn stempel.

Djevencio van der Kust (Sparta)
De 21-jarige verdediger zorgde er mede voor dat Ajax weinig tot niks klaarspeelde in de eerste helft. Toch moest Van der Kust met Sparta uiteindelijk twee doelpunten incasseren, maar ook het gelijkspel was voor de Spangenaren een prima resultaat.

Souffian El Karouani (FC Utrecht)
FC Utrecht hield de nul en de linksback was de aangever bij de enige en winnende goal van Sam Lammers. Zo kregen de Domstedelingen de oude club van El Karouani op de knieën.

Mats Wieffer (Feyenoord)
Feyenoord kende een lastige middag tegen SC Heerenveen. Toch werd er uiteindelijk met 2-3 gewonnen in het Abe Lenstra Stadion. Onder meer door een doelpunt van Wieffer, die sowieso een sterke pot speelde.

Arno Verschueren (Sparta)
De Belgische middenvelder was tweemaal trefzeker tegen Ajax. Hiermee zorgde hij ervoor dat Ajax het clubrecord van meeste tegengoals in één seizoen brak.

Chuba Akpom (Ajax)
Er waren weinig uitblinkers bij de Amsterdammers. Maar de Engelse spits kopte fraai de aansluitingstreffer binnen en maakte zijn status als supersub opnieuw waar voor Ajax.

Sam Lammers (FC Utrecht)
De spits is sinds zijn komst afgelopen winter al erg vaak belangrijk geweest voor de ploeg van Ron Jans. Dankzij zijn goal tegen NEC ruikt Utrecht de play-offs voor Europees voetbal.

Jizz Hornkamp (Heracles)
De spits maakte de openingstreffer namens Heracles tegen Go Ahead Eagles en gaf de assist op de 2-0. Zo pakte de club uit Almelo de drie punten en sloegen ze een grote slag in de strijd tegen degradatie.

Kaj Sierhuis (Fortuna Sittard)
Al weken weet Sierhuis op positieve manier op te vallen bij Fortuna. Ook tijdens de 3-1 overwinning op PEC Zwolle was de spits weer trefzeker.