'Gimenez 'op pole-position' om man van 130 miljoen op te volgen'

'Gimenez 'op pole-position' om man van 130 miljoen op te volgen'

19 maart - 15:15 Laatste update: 16:47
241

Feyenoord-spits Santiago Gimenez ligt 'op pole-position' om de nieuwe spits van Napoli te worden, beweert La Gazetta dello Sport. Daarmee sorteert de Italiaanse ploeg voor op het naderende vertrek van aanvalsleider Victor Osimhen. 

'De inspanningen van Napoli hebben zich geconcentreerd op Santiago Gimenez van Feyenoord, een 22-jarige Mexicaanse international', valt er te lezen. 'Geboren in Buenos Aires, Argentinië en de auteur van een superseizoen in Nederland: 21 doelpunten in 25 competitieduels, twee in de Champions League en nog een doelpunt in de Europa League. Jong, met een enorme ruimte voor verbetering en een speciaal gevoel voor doelpunten.'

Wedden

Meer odds

De spits van Feyenoord heeft volgens de Italiaanse sportkrant dan ook 'het perfecte profiel' voor Aurelio De Laurentiis (eigenaar en voorzitter van Napoli, red.). Dat de Mexicaan een verwacht prijskaartje van rond de 50 miljoen euro om zijn nek heeft hangen lijkt geen probleem te zijn voor Napoli, dat met de verkoop van Osimhen zo'n 120 tot 130 miljoen euro hoopt bij te schrijven.

'De prijs is niet erg', klinkt het. 'Het is voor Napoli een heerlijke gedachte om een nieuw luxe podium te bieden aan een speler die in staat is om 47 doelpunten te scoren in minder dan tachtig wedstrijden in minder dan twee seizoen bij Feyenoord. Die al gewend is aan het Europese voetbal en klaar is om een belangrijke speler te worden voor de club.'

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!