Feyenoord loopt Wijnaldum mis: 'Tien miljoen en dan mijn salaris nog...'

Feyenoord loopt Wijnaldum mis: 'Tien miljoen en dan mijn salaris nog...'

19 maart - 11:58 Laatste update: 12:23
388

Opmerkelijk nieuws uit het Oranje-kamp: Georginio Wijnaldum geeft dinsdag, op de mediadag, aan dat hij afgelopen zomer graag wilde terugkeren bij Feyenoord. Een deal kon niet tot stand komen, waarop de 33-jarige middenvelder naar Al Ettifaq trok.

Wijnaldum zat na een huurperiode bij AS Roma in een uitzichtloze situatie bij Paris Saint-Germain. In Frankrijk trainde hij mee bij de beloftenploeg, in afwachting van een nieuw avontuur. "Ik had in de zomer heel graag naar Feyenoord gewild, maar PSG vroeg tien miljoen euro", onthult hij in gesprek met ESPN. "En dan mijn salaris nog. Het was vrijwel onmogelijk."

De deur stond op een kier. "Alleen met heel veel inleveren misschien, maar dat wilde ik niet.", stelt hij. "Er waren verder niet veel opties." Wijnaldum wachtte tot het laatste moment van de transferwindow en trok naar Saudi-Arabië. In de Saudi Pro League speelde hij dit seizoen negentien wedstrijden, waarin hij zes keer scoorde en twee assists gaf.

"Steven Gerrard belde mij", gaat Wijnaldum verder over de Liverpool-icoon, die trainer is bij Al Ettifaq. "Zij zijn eruit gekomen met Paris Saint-Germain. We zijn eruitgekomen over het salaris. Dat was de beste optie die ik had."

Wijnaldum keert deze interlandperiode na een lange absentie terug bij Oranje. De middenvelder krijgt van bondscoach Ronald Koeman de kans zich richting het EK te laten zien.