Schouten reageert op vermeende interesse: 'Schrijven jullie daar maar over'

Schouten reageert op vermeende interesse: 'Schrijven jullie daar maar over'

20 maart - 10:40
68

Jerdy Schouten weet niets van de vermeende interesse van Borussia Dortmund. De Duitse topclub zou naar verluidt nadrukkelijke belangstelling hebben voor de middenvelder, maar de PSV'er heeft nog niets vernomen van zijn zaakwaarnemer.

"Schrijven jullie daar maar lekker over", knipoogt Schouten tegenover het Eindhovens Dagblad over de mogelijke interesse van Borussia Dortmund. De Duitse club zou dertig miljoen euro moeten betalen voor de diensten van de middenvelder. "Dat soort dingen nu, dat is vooral iets voor de journalisten. Het is helemaal niet aan de orde. Wel mooi dat er positief over me wordt geschreven en dat er mooie clubs achter me aan zouden zitten. Ik ben er echt totaal niet mee bezig en mocht er ooit een moment komen dat ik over iets na moet denken, dan zien we dat wel."

Schouten verkaste in de zomer van 2023 van Bologna naar PSV voor twaalf miljoen euro. Hij tekende een contract voor vijf jaar in Eindhoven. "Als we met PSV iets moois bereiken in dit seizoen, dan wil je daarna weer perspectief", aldus de middenvelder. "Dat is heel logisch, want je wilt niet dat we het ene jaar top draaien en dat die lijn niet door wordt gezet. Het zou fantastisch zijn om in mijn eerste jaar bij PSV al de titel te pakken, maar nu is het eerst tijd voor Oranje."

In de interlandperiode moet Schouten zich bewijzen aan bondscoach Ronald Koeman. Frenkie de Jong is er niet bij wegens een blessure en dus lonken er speelminuten voor de PSV'er. Echter heeft hij forse concurrentie van onder andere Tijjani Reijnders, Teun Koopmeiners en Mats Wieffer. Oranje speelt twee oefenwedstrijden tegen Schotland (vrijdag 22 maart) en Duitsland (dinsdag 26 maart).

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!