'Engeland-verdediger verliet WK voortijdig door opmerking van assistent-trainer'

'Engeland-verdediger verliet WK voortijdig door opmerking van assistent-trainer'

20 maart - 20:56 Laatste update: 20:56
18

The Telegraph heeft meer duidelijkheid geschept rondom de situatie van Ben White. De verdediger van Arsenal wil niet meer voor het Engelse elftal spelen, nadat hij het WK in Qatar voortijdig verliet door een woordenwisseling met Steve Holland.

Bondscoach Gareth Southgate maakte recent bekend dat White niet opgeroepen wilde worden voor het Engelse elftal. Volgens de coach heeft dat niets te maken met zijn voortijdige vertrek van het WK van anderhalf jaar geleden. In Engelse media dook het verhaal op dat White terug naar huis ging, doordat hij het aan de stok had met assistent-trainer Steve Holland. Southgate ontkent dat, maar The Telegraph komt nu met de gedetailleerde versie van het verhaal.

'Volgens bronnen begon het toen Holland Kyle Walker een vraag stelde over de prestaties van Manchester City in het vorige seizoen. Toen Holland White hetzelfde vroeg maar dan over Arsenal, zei de verdediger dat hij het antwoord niet wist. Holland zou hebben gereageerd door te zeggen dat dit kwam door het gebrek aan interesse in voetbal bij White. Daardoor verliet hij Qatar op 30 november', zo schrijft de krant.

Enkele dagen na dit gesprek, zou White hebben verzocht om het Engelse kamp te verlaten. Wat er in de tussentijd is gebeurd is niet helemaal duidelijk. Toen White uiteindelijk vertrok, communiceerde de Engelse bond dat de verdediger om privéredenen huiswaarts keerde.