Koopmeiners erkent kritiek: 'Maar sommige dingen mag ik bij Oranje niet doen'

Koopmeiners erkent kritiek: 'Maar sommige dingen mag ik bij Oranje niet doen'

21 maart - 07:28 Laatste update: 11:13
36

Teun Koopmeiners erkent dat hij zijn vorm bij Atalanta tot nu toe te weinig heeft laten zien bij het Nederlands elftal. Toch voelt de 26-jarige middenvelder geen extra druk om te presteren. 

"We hebben meegekregen dat hij van systeem wil kunnen switchen", erkent Koopmeiners tegenover De Telegraaf. "Daar hebben we een korte bespreking over gehad. En natuurlijk is het prettig als er een extra plekje vrij komt." De concurrentie op het Oranje-middenveld is immers moordend. "Kijk maar eens naar wie er nu buiten de boot zijn gevallen. Als je daar ook nog de blessures bijtelt, dan wordt het voor de bondscoach een hele klus om de groep voor het EK terug te brengen tot 23."

Voor zijn plek vreest Koopmeiners niet, al weet hij dat hij beter kan in Oranje. "En ik vind ook dat het hier beter moet. Ik ben op zoek naar de Koopmeiners van Atalanta." Toch is dat niet zo makkelijk als mensen denken, geeft hij aan. "Zo werkt het niet. Sommige dingen mág je niet eens hetzelfde doen, omdat er andere dingen worden gevraagd."

Veel druk om te presteren voelt de 26-jarige middenvelder niet. "Bepaalde druk hoort erbij. Maar die adrenaline geeft mij een superkick", aldus Koopmeiners, die aangeeft te zijn gaan voetballen om ooit eens in de 'fantastische stadions' als San Siro, Olimpico en Juventus Stadium te mogen spelen voor bloedfanatieke fans. "Het prikkelt me om dan de beste versie van mezelf te laten zien."