Huijsen spreekt dankbaarheid uit en keert na het seizoen terug bij Juventus

Huijsen twijfelde geen moment: 'Je zegt geen nee als hij je persoonlijk belt'

21 maart om 09:53

Dean Huijsen bevestigt aan het einde van het seizoen terug te keren naar Juventus. De verdediger komt nu op huurbasis uit voor AS Roma, maar de Romeinen kunnen geen optie lichten om Huijsen langer te binden.

"Toen Roma kwam, hoefde ik niet lang na te denken", is Huijsen openhartig tegenover la Gazzetta dello Sport. "Ten eerste omdat het een geweldige club is en ten tweede omdat je geen nee zegt als José Mourinho persoonlijk belt."

Nadat Mourinho werd ontslagen in Rome, hield Huijsen even zijn hart vast. Toch wist hij ook onder de nieuwe trainer Daniele De Rossi indruk te maken. "Elke minuut die ik speel is het resultaat van hard werken en opoffering. Ik heb me snel aangepast aan de trainerswissel, vooral omdat we het hebben over twee uitzonderlijke mensen en coaches" zegt Huijsen. "Ik heb ook geweldige teamgenoten in de buurt die me helpen. Ik heb heel veel plezier en leer nog altijd."

Roma heeft geen optie tot koop bedwongen en daarom keert Huijsen na het seizoen terug bij Juventus, de club die hem verhuurt. Treurig is de verdediger daar echter niet om. "Er is geen optie tot een langer verblijf, maar ik heb geleerd dat alles kan gebeuren in het voetbal. Ik zal in ieder geval terugkeren naar Juventus en mezelf beschikbaar stellen voor hen. Het is de eerste grote club die in mij geloofde en ik kan ze alleen maar dankbaar zijn", zegt Huijsen.

Zondag meldde Tuttosport na interesse van onder andere Borussia Dortmund nog dat Huijsen niet zomaar weg mag van Juventus. De club zou rond de 35 miljoen euro verlangen voor de geboren Nederlander.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!