Veelbesproken Rubiales riskeert celstraf na verdenkingen van corruptie

Veelbesproken Rubiales mogelijk de cel in om vermeende misdrijven

21 maart om 18:18
Laatste update: 21 maart om 18:56

Luis Rubiales zal bij terugkomst in Spanje naar alle waarschijnlijkheid worden gearresteerd. De voormalig bondsvoorzitter van Spanje verblijft momenteel op de Dominicaanse Republiek, maar wordt verdacht van corruptie. Dat meldt het Spaanse persbureau EFE.

Op woensdag werd het huis van Rubiales in Spanje doorzocht, in het onderzoek naar contracten die hij naar verluidt zou hebben ondertekend om de Spaanse Supercup in Spanje te laten spelen. Hoewel hij op dit moment op de Dominicaanse Republiek verblijft, riskeert hij in zijn vaderland een celstraf en zal hij bij terugkomst vermoedelijk worden aangehouden.

Via zijn advocaat heeft Rubiales per brief (ingezien door het Spaanse medium EFE) aan de onderzoeksrechter laten weten 'volledig ter beschikking te staan van de rechtbank' om duidelijkheid te verschaffen over de zaak. Ook geeft hij aan niets illegaals te hebben gedaan. Het onderzoek staat in het teken van misdrijven als corruptie, fraude en witwassen.

Rubiales raakte maanden geleden al in opspraak nadat hij Jenni Hermoso, speelster van het Spaans elftal dat het WK won, op de mond kuste. De kus was ongewenst en de rel leidde uiteindelijk tot het afscheid van Rubiales bij de Spaanse bond.