De Cler gaat in op kansen Feyenoorders in Nederlands elftal

'Ik denk dat Hartman het meest kans maakt op een basisplaats bij Oranje'

24 maart om 06:30

Tim de Cler vermoedt dat Quillindschy Hartman van de Feyenoorders in Oranje de beste kans maakt op een basisplaats. Dat vertelt de voormalig verdediger van onder meer Ajax, AZ en Feyenoord in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur. De Cler, die zelf zeventien interlands speelde, ziet Justin Bijlow als een belangrijke gegadigde voor een plek onder de lat en gaat ook in op de kansen van Mats Wieffer, Quinten Timber en Lutsharel Geertruida.

"Ik denk dat Hartman op dit moment het meest kans maakt op een basisplaats, maar aan de andere kant zou Koeman ook zomaar met Aké op links kunnen gaan spelen, dat is een Europese topper. Op dit moment zou ik wel zeggen dat Hartman de meeste kans maakt", zo spreekt De Cler over de linksback van Feyenoord. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

Onder de lat is nog geen doelman onbetwist bij Ronald Koeman. In de huidige interlandperiode zullen Mark Flekken en Bart Verbruggen allebei keepen, terwijl ook Marco Bizot is opgeroepen. Bijlow zal binnenkort terugkeren van een blessure, en indien fit zou hij in de ogen van De Cler de beste keuze zijn. "Als Bijlow topfit en in vorm is, is hij de beste keeper. Van wat ik van alle keepers gezien heb, als ik dan Bijlow zie en waar hij toe in staat is… dan is hij de beste keeper. Maar goed, daar spelen natuurlijk hele andere factoren nu een rol in."

"Voor de rest zou het supermooi zijn als ze erbij zitten allemaal, ook voor de club Feyenoord", vervolgt De Cler. "Maar ik denk dat je op het middenveld héél sterke concurrentie hebt. Voor Timber en Wieffer zal het best lastig worden om een basisplaats te krijgen. Ik denk wel dat Wieffer meegaat, Hartman gaat mee. Timber is nog een vraagteken, die is er voor het eerst bij. Er zijn wat afwezigen, dus dat is afwachten. Geertruida gaat mee, daar ben ik ook wel zeker van."