'Bij AZ wist iedereen wel dat ik Ajacied was, deed ik niet moeilijk over'

'Bij AZ wist iedereen wel dat ik Ajacied was, deed ik niet moeilijk over'

24 maart - 08:35
126

Alex Kroes vindt dat Ajax staat voor attactief voetbal, met talenten uit de eigen jeugd. De kersverse algemeen directeur van de Amsterdammers weet ook dat het daar de afgelopen twee seizoenen aan schort en daar werd hij bij zijn vorige club AZ al mee geplaagd.

Kroes staat voor de grote uitdaging om Ajax uit het slop te trekken. "Ajax is attractief, aanvallend. Het is iets bijzonders", vertelt Kroes aan Ziggo Sport. "Als Ajacied is een wedstrijd niet zomaar 'ik ga naar voetbal kijken'. Er gebeurt iets, iets spannends", omschrijft hij zijn gevoel voor de club.

"Ik ben vanaf mijn negende Ajacied. Als wij naar het stadion gingen vroeger, in De Meer, dan ging je ernaar toe van: wordt het 4-0, 5-0 of 6-1?", gaat Kroes verder. "En het is ook nog altijd leuk voetbal. Met leuke, jonge talenten. Dat is Ajacied zijn, dat is Ajax."

Het verval de afgelopen jaren is echter groot. "Het afgelopen jaar was bijzonder vervelend, omdat ik openlijk Ajacied was", grijnst de directeur. "Toen ik nog bij AZ  actief was, wist iedereen ook wel dat ik Ajacied was. Daar deed ik niet zo ingewikkeld over. Als het dan wat slechter ging met Ajax, waren er heel veel mensen die dat wel mooi vonden."

Kroes kon er de humor wel van inzien. "Het was wel grappig. We vlogen over de Arena en dan zeiden allerlei mensen: goh, wat een lelijk stadion. Dus ik zei: mooi stadion hè, jongens. Mooie club hier. Dat was een leuke twist, een leuke strijd."