Kroes: 'Speler van 15 miljoen halen waar trainer niet achter staat, is niet Ajax’

Kroes: 'Speler van 15 miljoen halen waar trainer niet achter staat, is niet Ajax’

19 maart - 09:59
141

Wat Alex Kroes betreft wordt er meer samengewerkt binnen Ajax. Waar de geflopte technisch directeur Sven Mislintat het volledige transferbeleid bepaalde, ziet de nieuwe algemeen directeur de trainer als belangrijke pilaar.

Wat in het ideale beeld van Kroes de rol is van een hoofdtrainer binnen het transferbeleid? "Een trainer is een bepalende factor, maar heeft geen eindbeslissing", luidt het antwoord van de directeur tegen Ziggo. "De trainer is een heel belangrijke sparringpartner. Wanneer jij als technisch directeur een speler haalt en die wordt door de trainer niet opgesteld, dan is dat kapitaalvernietiging. Een club als Ajax kan niet een speler van vijftien miljoen halen waar de trainer niet achterstaat. Dat is niet Ajax."

De nieuwe beleidsbepaler van de Amsterdammers is sinds vrijdag aan het werk bij de club en gaf in het interview met Ziggo een inkijkje in de werkwijze die hij wil zien. "Een hoofdtrainer en een technische staf moeten met elkaar komen tot een compositie, waar iedereen achter staat. Als bij een bepaalde speler twijfels zijn, dan gaan we het niet doen. Dan heb ik op dat vlak de eindstem. Bij voorkeur zijn we er met het zijn allen over eens, we moeten het echt met elkaar doen."