Kroes neemt transferbeleid Ajax op zich: 'Pak de volledige verantwoordelijkheid'

Kroes neemt transferbeleid Ajax op zich: 'Pak de volledige verantwoordelijkheid'

18 maart - 21:59 Laatste update: 22:21
165

Alex Kroes zal in de aankomende transferwindow de verantwoordelijkheid nemen voor het transferbeleid van Ajax. Dat zegt de nieuwe algemeen directeur van de Amsterdammers tegenover Ziggo. Wel geeft hij aan dat er op termijn iemand aangesteld zal moeten worden.

Een nieuwe technisch directeur is er nog altijd niet in de Johan Cruijff ArenA. "Op dit moment zijn op dat vlak ook eigenlijk alle ogen op mij gericht. Zo eerlijk is het, en die verantwoordelijkheid die pak ik ook volledig", aldus Kroes. "Deze window, die er straks aan zit te komen, pak ik de volledige verantwoordelijkheid op me, maar ik ga het niet alleen doen en ik kan het ook niet alleen doen. Daar heb ik andere mensen hard bij nodig, om dat met elkaar te doen. Om beslissingen over spelers, balans en het elftal gezamenlijk te dragen."

Wel is het de bedoeling om op termijn iemand met eindverantwoordelijkheid aan te stellen op het gebied van technische zaken, geeft Kroes prijs. "In een optimale structuur hoort ook een technisch directeur, je kan hem ook een andere naam geven. Een trainer is een hele belangrijke factor daarin, maar hij heeft geen eindbeslissing. De trainer is een heel belangrijke sparringpartner, want als jij als technisch directeur een speler haalt en die wordt door de trainer niet opgesteld, dan ben je direct aan kapitaalvernietiging aan het doen. We zullen moeten zorgen voor een betere balans in de selectie. Die daarin wel of niet moet blijven en hoe dat precies vormgegeven wordt, dat moet bepaald worden."