Kroes predikt geduld: 'Volgend jaar meestrijden om titel niet realistisch'

Kroes predikt geduld: 'Volgend jaar meestrijden om titel niet realistisch'

18 maart - 22:36 Laatste update: 22:39
80

Alex Kroes denkt niet dat Ajax komend seizoen weer om de prijzen meespeelt. Hoewel hij bestrijdt dat het vier of vijf jaar zal duren voordat de Amsterdammers weer om de titel zullen spelen, acht de nieuwe algemeen directeur het niet realistisch dat het na één transferperiode weer op de rit is.

Of Ajax snel weer om de prijzen zal spelen, kan Kroes moeilijk inschatten, zo geeft hij aan tegenover Ziggo. "Ik ben super ambitieus. Het voelt natuurlijk heel slecht om de club, mijn club, zo te zien. Het zal niet in één zomer zomaar eventjes geregeld zijn, maar we gaan wel met z'n allen keihard werken om dat voor elkaar te krijgen."

Hoe lang het gaat duren voordat Ajax weer om de titel strijdt, durft Kroes niet te zeggen. De geluiden over een project dat vijf jaar kan duren weerspreekt de directeur echter. "Er zijn mensen die zeggen dat het weer vier of vijf jaar gaat duren, maar ik heb voor drie jaar getekend en ik wil in mijn periode meestrijden om de titel. Is dat volgend jaar, dan zou ik dat geweldig vinden. Is dat realistisch? Waarschijnlijk niet."