'Goed nieuws voor Ajax, slecht nieuws voor Man United vanuit kamp-Engeland'

'Goed nieuws voor Ajax, slecht nieuws voor Man United vanuit kamp-Engeland'

24 maart - 19:50
23

Manchester United heeft slecht nieuws ontvangen vanuit het kamp van het Engelse team. Harry Maguire keert vervroegd terug bij The Red Devils met een blessure, zo meldt The Sun. Ajax-middenvelder Jordan Henderson lijkt in Engeland juist hersteld te zijn van een kwetsuur.

Het Engelse elftal kampt met de nodige personele problemen. Zaterdag viel Maguire in het oefenduel met Brazilië (0-1) ook nog eens geblesseerd uit. De stopper lijkt opnieuw een liesblessure te hebben opgelopen, nadat hij in december al kampte met een soortgelijke kwetsuur. The Sun meldt nu dat Maguire een scan heeft ondergaan en voortijdig is vertrokken bij de Engelse ploeg.

Hoe ernstig de blessure van de linkspoot is, is nog niet duidelijk. Feit is wel dat de blessure op een ongelegen moment komt voor Erik ten Hag. De spoeling is was met Maguire namelijk al dun in de achterhoede van Manchester United, mede door blessures van Tyrell Malacia, Luke Shaw en Lisandro Martínez.

Ajax heeft juist goed nieuws gekregen vanuit Engeland. Henderson heeft de groepstraining hervat en lijkt dinsdag in actie te kunnen komen tegen België. De routinier miste de wedstrijd tegen Brazilië, waarschijnlijk door een blessure die hij op bezoek bij Sparta Rotterdam opliep. Bondscoach Gareth Southgate had aanvankelijk al goede hoop op de inzetbaarheid van Henderson tegen de Belgen.