Dost-update: 'We hopen Bas snel weer te zien, want het is echt een held'

Dost-update: 'We hopen Bas snel weer te zien, want het is echt een held'

25 maart - 14:40 Laatste update: 14:45
12

Bram Nuytinck vertelt dat Bas Dost heel belangrijk was in de korte periode die hij tot nu toe in het shirt van NEC heeft gespeeld. De boomlange spits blijft betrokken bij de club en wordt erg gemist in Nijmegen.

"Hij weet wat er nodig is. Niet zeiken en gewoon keihard trainen. Hij zei vaak dat we die jonge jongens moesten aanpakken, omdat ze moeten weten waar het om gaat. Dat vond ik mooi. Hij kwam terug met zoveel passie. Toen hij kwam, merkte je ook aan andere jongens dat dat ons als team kracht gaf. Hij bracht vuur in het team. We zagen toen echt dat we een goed team hadden", vertelt Nuytick in de JardaPodcast.

In oktober zakte Dost in het competitieduel met AZ in elkaar en sindsdien stond hij niet meer op het veld. De 34-jarige spits kampt nog altijd met myocarditis, een ontsteking van de hartspier. Desondanks blijft hij heel betrokken bij de Nijmegenaren, vertelt Nuytinck. "Hij blijft zo betrokken met de club. Elke wedstrijd stuurt hij ons appjes met: Toppers, succes, jullie zijn zo goed bezig. Dat houdt hem wel dichtbij het team. We hopen Bas snel weer te zien, want hij is echt een held."