Ole Romeny over zijn ervaringen met Mohamed Ihattaren bij Jong Oranje

'Gravenberch en Timber waren geweldig, maar ik noem Ihattaren: gruwelijke speler'

29 maart om 14:49

Ole Romeny speelde bij Jong Oranje samen met onder meer Jurriën Timber, Noa Lang en Ryan Gravenberch. Al deze spelers maakten grote indruk op de huidige aanvaller van FC Utrecht, maar één speler sprong er voor hem uit: Mohamed Ihattaren. In #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, vertelt Romeny over zijn ervaringen bij Jong Oranje met Ihattaren.

Na het noemen van Arnaut Danjuma Groeneveld, Ferdi Kadioglu en Mark Diemers, komt Romeny uit bij een speler met wie hij speelde in de beloften van het Nederlands elftal. "Ik noem altijd Ihattaren ook, wat een speler was dat... Ik heb niet vaak iemand gezien die zo getalenteerd was. Hij deed echt bijzondere dingen aan de bal. Maar ook Gravenberch en Timber waren in die tijd al geweldig. Het was een goede lichting bij Oranje."

Romeny genoot van het spelen met Ihattaren, die met zijn techniek en creativiteit grote indruk op hem maakte. "Ihattaren was als speler echt mooi om naar te kijken, hij kon een wedstrijd beslissen uit het niets. Die linkerpoot van hem was gruwelijk. Een gruwelijke speler. Alles ging bij hem echt natuurlijk, dat zijn vaak de goede spelers." Romeny speelde uiteindelijk negen interlands voor jeugdelftallen van het Nederlands elftal.

Tekst gaat verder onder foto.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door #DoneDeal de podcast (@donedealpodcast)

Op woensdag werd bekend dat Ihattaren begeleid wordt door een nieuwe zaakwaarnemer. Mohamed Achahbar, vader van KRC Genk-speler Zakaria El Ouahdi, behartigt de belangen van Ihattaren. De voormalig speler van PSV en Ajax staat momenteel onder contract bij Slavia Praag, al lijkt de creatieveling daar geen toekomst te hebben.

Zaakwaarnemer Achahbar liet zich in gesprek met VoetbalPrimeur uit over de toekomstplannen van Ihattaren. "Het plan is om hem zo snel mogelijk terug op de velden te krijgen, zodat hij kan laten zien wat hij echt kan: voetballen. Ik denk dat we voor hem in de toekomst een optie dichter bij huis zoeken. Ik ga je niks vertellen over de clubs, maar we zijn in gesprek met bepaalde clubs. Maar ik ga er niet veel over vertellen, want we moeten eerst alles goed afronden."

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!