Spaanse bond zet Luque en Rivera uit functie

Oud-Ajacied uit functie gezet bij Spanje na betrokkenheid in Rubiales-soap

28 maart om 07:13

Albert Luque en Rúben Rivera zijn door de Spaanse voetbalbond voorlopig uit hun functie gezet, zo meldt Diario AS. Het duo zou Jennifer Hermoso hebben gedwongen om toe te geven dat de veelbesproken kus van voormalig voorzitter Luis Rubiales niet ongewenst was.

Woensdag kwam naar buiten dat het Spaanse Openbaar Ministerie 2,5 jaar cel tegen Rubiales heeft geëist, en dat de ex-voorzitter een bedrag van honderdduizend euro dient te betalen aan Hermoso, als schadevergoeding. Het blijft naar verluidt echter niet alleen bij een straf voor Rubiales, maar ook voor Luque en Rivera, die inmiddels uit hun functie zijn gezet. Zij zouden Hermoso hebben aangezet tot het opnemen van een video waarin ze zegt dat de kus met wederzijds goedvinden plaatsvond.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Spanje

  • logo

    Kroatië

Rivera is het hoofd van de afdeling marketing bij de Spaanse bond, terwijl Luque actief is als sportief directeur. Het is niet bekend of en wanneer het duo mag terugkeren in hun functie. Luque was in zijn loopbaan als voetballer nog actief bij Ajax, waar hij in augustus 2007 een contract tekende. Een onverdeeld succes was het niet, en de Spanjaard werd na één seizoen verhuurd aan Málaga.