Mertens twijfelt over pensioen: 'Maar het zou dom zijn om nu te stoppen'

Mertens twijfelt over pensioen: 'Maar het zou dom zijn om nu te stoppen'

28 maart - 10:57 Laatste update: 12:38
20

Dries Mertens overweegt om zijn pensioen nog een jaartje uit te stellen. De voormalige Rode Duivel heeft nog geen besluit genomen of hij nog een seizoen bij Galatasaray blijft of naar een andere club gaat, maar hij zou waarschijnlijk nog een seizoen door willen als voetballer.

Mertens twijfelt nog over zijn toekomst. "Om eerlijk te zijn, ik weet het niet zo goed. Ik heb de laatste weken veel nagedacht, maar ik heb nog geen definitieve beslissing genomen", vertelde Mertens aan het Turkse Sabah.

Wedden

Meer odds

Eerder zei de oud-speler van PSV en FC Utrecht nog 'best zin te hebben' in zijn voetbalpensioen. "Op mijn leeftijd stop je normaal met voetbal. Je wordt trager, fysiek doet het meer pijn. Ik geniet nog elke dag van het voetbal en heb de mooiste baan van de wereld, maar ik kijk er ook naar uit om meer vrijheid te hebben. Ik wil rust vinden en huisvader zijn", zei Mertens destijds in het programma Sergio over de grens.

Toch neigt de aanvaller nu, ondanks zijn eerdere uitspraken naar doorgaan. ''Ik denk dat ik nog een jaar door zal gaan. Ik heb een baan waar ik van geniet en ik speel continu. Ik heb geen pijn of blessures. Het zou eigenlijk dom zijn om nu al te stoppen'', zei Mertens.

Het blijft echter onzeker welk shirt Mertens volgend seizoen zal dragen. ''Het kan hier zijn, het kan ergens anders zijn, maar het lijkt erop dat ik nog een jaar zal spelen'', aldus Mertens, die in de jeugd speelde bij KAA Gent en RSC Anderlecht.

Tot nu toe speelde Mertens dit seizoen 28 wedstrijden in de Süper Lig voor Galatasaray. Daarin wist hij 5 keer te scoren en gaf hij 11 assists.

Luister hieronder of op Spotify de nieuwste #DoneDeal met FC Utrecht-technicus Ole Romeny, of kijk de aflevering op YouTube!