Ballon d'Or-winnaar komt met bizar aanbod: 'Ik zou Napoli gratis gecoacht hebben'

Ballon d'Or-winnaar komt met bizar aanbod: 'Ik zou Napoli gratis gecoacht hebben'

28 maart - 11:07
9

Fabio Cannavaro werd vorig jaar niet benaderd door SSC Napoli om Rudi Garcia op te volgen als trainer. De Ballon d'Or-winnaar zag daarmee zijn droom uiteenspatten, vertelt hij in een tv-uitzending van Sport Italia. Napoli had in ieder geval een hoop kunnen besparen met de trainer

"Ik zou Napoli gratis gecoacht hebben. Het is de droom van alle trainers", zegt Cannavaro zelfs. De oud-verdediger was als trainer al werkzaam bij Benevento, Guangzhou Evergrande, Tianjin Quanjian, Al-Nassr en als bondscoach van China. "Ik denk niet dat een gebrek aan ervaring de reden is dat ik niet op het lijstje stond", zegt hij dan ook. "Veel mensen hebben geen respect voor de ervaring die ik in China opdeed, maar ik ben een coach en ik wil werken. Ik ben twee jaar geleden teruggekeerd naar Italië en ik blijf studeren, want coachen is wat ik wil doen."

Wedden

Meer odds

Napoli kent na het kampioensjaar een moeizaam seizoen en is momenteel terug te vinden op plek zeven in de Serie A. Het probleem ligt volgens de oud-speler van de Napolitanen dieper. "Het probleem met Napoli dit jaar, is dat er te veel technici zijn anders spelen en dat de spelers te veel verschillende concepten met elkaar hebben moeten begrijpen. Het is verwarrend", concludeert hij.

Walter Mazzarri werd uiteindelijk de opvolger van Garcia. Hij hield het echter nog geen drie maanden vol als trainer van Napoli. Momenteel is Francesco Calzona hoofdcoach. Hij combineert zijn baan in Italië met die als bondscoach van Slowakije.

Luister hieronder of op Spotify de nieuwste #DoneDeal met FC Utrecht-technicus Ole Romeny, of kijk de aflevering op YouTube!