Vertrouwen in oproep van Koeman voor Oranje: 'Daar kan ik ook wel spelen'

Vertrouwen in oproep van Koeman voor Oranje: 'Daar kan ik ook wel spelen'

29 maart - 15:47
21

Jan Paul van Hecke had in aanloop naar de afgelopen interlandperiode geen contact met bondscoach Ronald Koeman. Dat bevestigt de Brighton & Hove Albion-verdediger in gesprek met ViaPlay. Hij heeft ondanks zijn sterke prestaties in de Premier League dan ook geen idee hoe dicht hij tegen een plek in de Oranje-selectie zit. De hoop op een uitnodiging geeft hij in elk geval niet op.

Medio maart maakte de bondscoach zijn selectie bekend voor de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland. "Ik heb Koeman niet gesproken. Het is ook lastig, omdat er hele goede centrale verdedigers zijn" stelt Van Hecke. "Alleen je weet wel op welk niveau je speelt en dat je het goed doet. Dat is het belangrijkst."

Aanhaken bij Oranje moet volgens Van Hecke geen probleem zijn. "Ik speel in veschillende systemen. Als je kijkt naar het Nederlands elftal, dan denk ik: daar kan ik ook wel spelen, voor mijn gevoel. Ik weet natuurlijk niet hoe het is, maar ik weet wel welk niveau ik zelf heb."

Hoop op een oproep heeft Van Hecke nog altijd. "Hopelijk komt het snel. Dan kan ik het laten zien. Hopelijk ben ik daarna niet meer weg te denken."