NEC woest na besluit van Vitesse: 'Wie geeft zekerheid dat de spelers veilig zijn'

NEC woest na besluit van Vitesse: 'Wie geeft zekerheid dat de spelers veilig zijn'

30 maart - 08:53 Laatste update: 09:36
181

NEC is erg onaangenaam verrast door het besluit dat er geen supporters mee mogen naar de uitwedstrijd tegen Vitesse. De Arnhemmers konden de veiligheid niet garanderen, terwijl de club eerst zou overleggen met NEC. Dit blijkt niet te zijn gedaan.

"Ik vraag me af of er nog aan de kwaliteitsnormen en -eisen van betaald voetbal wordt voldaan op het moment dat je de veiligheid van meereizende supporters niet kunt garanderen", vertelt Wilco van Schaik over het besluit van Vitesse in een statement. "We respecteren dat Vitesse de veiligheidsrisico's voor onze supporters afweegt, maar vinden het krom dat wij als bezoekende club nu de dupe zijn van de verwachte wanordelijkheden van de Vitesse-supporters. Daarmee is een ondergrens bereikt."

Vitesse zou geluiden hebben opgevangen dat de thuissupporters acties gingen ondernemen tegen de uitsupporters van NEC. Daardoor zijn de Nijmegenaren nog steeds niet gerust op het duel. "Wie geeft ons nu dan de zekerheid dat onze spelers, staf, directie en medewerkers straks wél veilig zijn bij aankomst, vertrek en tijdens de wedstrijd? We zijn ook benieuwd wat de KNVB daarvan vindt. Het moet honderd procent veilig zijn, anders hoeven we niet eens aan de wedstrijd te beginnen."

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!