Tijdelijke staking Go Ahead - Excelsior: rookontwikkeling zorgt voor problemen

Tijdelijke staking Go Ahead - Excelsior: rookontwikkeling zorgt voor problemen

30 maart - 21:18 Laatste update: 21:28
14

Het treffen tussen Go Ahead Eagles en Excelsior is zaterdagavond tijdelijk gestaakt. Doordat er vuurwerk werd afgestoken in De Adelaarshorst kwam er veel rook vrij. Daardoor verdween vrijwel al het zicht, terwijl de gezondheid van de spelers er ook door in het geding raakte. Uiteindelijk werd de wedstrijd na enkele minuten weer hervat.

Na een klein uur spelen staken de fans van Go Ahead vuurwerk af. Vermoedelijk heeft dat wat te maken met het twintigjarige jubileum van de harde kern van de Eagles. De rookontwikkeling was dusdanig fors dat scheidsrechter Dennis Higler genoodzaakt was om de wedstrijd stil te leggen. Excelsior was daar niet blij mee: de Kralingers waren van mening dat het zicht voldoende was. 

De wedstrijd kon uiteindelijk na een paar minuten weer hervat worden. In de afkoelingsperiode stond scheidsrechter Higler ESPN nog kort te woord. "Er was geen zicht, waardoor er werd aangegeven dat we naar binnen moesten, om de veiligheid te garanderen. Als je niets ziet, weet je niet wat er gebeurt." Op het moment van staken stond het 1-0 voor Go Ahead, door een goal van Willum Thór Willumsson.