Ultee kan weer aan de slag in Nederland: 'Hebben meerdere gesprekken gevoerd'

Ultee kan weer aan de slag in Nederland: 'Hebben meerdere gesprekken gevoerd'

31 maart - 10:58
34

De kans is aanwezig dat Sjors Ultee binnenkort weer hoofdtrainer is in de Eredivisie. De oefenmeester voert op dit moment serieuze gesprekken met twee clubs uit Nederland, zo vertelt hij in Goedemorgen Eredivisie. Ook gaat hij in op één hele speciale aanbieding: de kans om assistent-trainer te worden bij het nationale elftal van de Verenigde Staten.

"Er zijn nu twee dingen die lopen en die erg serieus zijn. We hebben meerdere gesprekken gevoerd", begint Ultee zijn verhaal. Hij bevestigt vervolgens dat het om twee clubs gaat in Nederland. "Ik ga niet zeggen waar, want dat vind ik niet netjes."

De voorkeur van Ultee gaat uit naar een club waar 'iets meer rust' heerst dan bij Fortuna Sittard en SC Cambuur. "Ik zeg niet dat er daar geen rust was, maar bij Fortuna gebeurde er genoeg met de plotselinge promotie, de mislukte en nieuwe overname en Burak Yilmaz", legt hij uit. "Bij Cambuur weten we allemaal hoe het is gelopen met Henk de Jong. Dat waren hele onrustige jaren. Het is nergens helemaal rustig, maar ik heb wel het idee dat het rustiger kan dan daar."

Ultee kon assistent-trainer van Verenigde Staten worden
Aan het begin van dit seizoen kreeg Ultee één hele mooie aanbieding vanuit het buitenland. Team USA wilde hem assistent-bondscoach maken. Cambuur ging er echter voor liggen. "Ik heb met de bondscoach (Gregg Berhalter, red.) meerdere gesprekken gehad", vertelt Ultee. Hij vroeg vervolgens aan de clubleiding hoe zij erin stonden. "Het was vlak voor de start van de competitie. Henk was weer gezond en stond onder contract bij de club. Ik heb toen gezegd: als jullie Henk willen, geef het dan eerlijk toe. Dan kunnen we elkaar misschien de hand geven en ik had een mooie aanbieding."

Uiteindelijk besloot Ultee om niet in te gaan op de aanbieding vanuit de Verenigde Staten. "De club sprak duidelijk uit dat ze met mij verder wilde, dus toen besloot ik om bij Cambuur te blijven, want ik wilde de degradatie graag goedmaken."

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!