VP's Elftal van de Week: Sparta hofleverancier, AZ, NEC en Feyenoord leveren duo's

VP's Elftal van de Week: Sparta hofleverancier, AZ, NEC en Feyenoord leveren duo's

1 april - 10:00 Laatste update: 10:07
21

Sparta is na speelronde 27 in de Eredivisie hofleverancier in VP's Elftal van de Week. De Rotterdammers leveren drie spelers. Ook AZ, NEC en Feyenoord zijn met twee spelers sterk vertegenwoordigd.

Jasper Cillessen (NEC)
Eindelijk stopte de goalie een penalty in de Eredivisie. Met de 3-1 voorsprong van NEC was het een belangrijke redding op een cruciaal moment. De voorgaande achttien strafschoppen die in de Eredivisie werden genomen met Cillessen onder de lat gingen er allemaal in. De doelman keepte verder een uitstekende wedstrijd en wist PSV te trakteren op de eerste nederlaag van de competitie. 

Yukinari Sugawara (AZ)
Sugawara is de speler die AZ vleugels geeft. Met zijn zesde assist van het seizoen bewees de Japanner tijdens de 2-0 zege op Vitesse offensief van grote waarde te zijn. Geen andere back van de Eredivisie of speler van de Alkmaarders kan tippen aan zijn cijfers.

Gerrit Nauber (Go Ahead Eagles)
Gerrit Nauber maakte tegen Excelsior zijn eerste doelpunt in de Eredivisie en hielp Go Ahead Eagles zo aan de 2-0. De Deventenaren wonnen uiteindelijk met 3-0. Een doelpunt en de nul, een mooie score voor de Duitse verdediger.

Dávid Hancko (Feyenoord)
Wegens het uitvallen van Quilindschy Hartman moest Hancko als linksback fungeren. Dit ging de Slowaakse verdediger erg goed af. Hij poortte zijn directe tegenstander en schoot knap raak in de kruising waardoor Feyenoord een 0-2 achterstand omboog in een 3-2 voorsprong. Hiermee bekroonde Hancko zijn ijzersterke pot.

Dani de Wit (AZ)
Met het hoofd maakte De Wit de openingstreffer voor AZ. De middenvelder heeft dit seizoen al negen goals op zijn naam staan. Opvallend: wanneer De Wit scoort, is ook Pavlidis altijd trefzeker geweest.

Arno Verschueren (Sparta)
Verschueren was wéér trefzeker voor zijn ploeg in de makkelijke 4-0 overwinning op Fortuna Sittard. De Belgische middenvelder scoorde vijf keer in de laatste vier thuiswedstrijden van de Rotterdammers. 

Pelle Clement (Sparta)
Waar hij tot voor kort nog gebruikt werd als gelegenheidsaanvaller liet Clement zaterdag zien dat hij echt een middenvelder is. Via een binnengekopte hoekschop kreeg hij ook nog een assist op zijn naam.

Kodai Sano (NEC)
De twintigjarige Japanner is na de winterstop de revelatie van NEC. Met zijn loopvermogen en zijn bewegelijkheid was Sano niet te stoppen en was dan ook trefzeker tegen het verliezende PSV. 

Igor Paixão (Feyenoord)
Los van zijn geweldige goal was de Braziliaan een plaag voor de verdediging van FC Utrecht. De Domstedelingen kregen geen grip op hem.

Tobias Lauritsen (Sparta)
De spits is niet voor niets de clubtopscorer van Sparta. Ook tegen Fortuna Sittard wist de aanvaller twee keer het net te vinden en gaf hij een assist. Hiermee heeft hij dit seizoen al negen keer gescoord en acht assists gegeven.

Chuba Akpom (Ajax)
Als maker van de 0-2 en de 1-3 was Akpom weer van grote waarde voor de Amsterdammers. Zowel hijzelf als de club lijken langer met elkaar door te willen an de zomer. ”Hij heeft zijn waarde wel degelijk bewezen”, aldus Ajax-trainer John van ’t Schip.