Boulahrouz ziet Oranje-alternatief voor Hartman: 'Hij speelde erg sterk'

Boulahrouz ziet Oranje-alternatief voor Hartman: 'Hij speelde erg sterk'

1 april - 22:36
24

Khalid Boulahrouz ziet in Ian Maatsen een geschikt alternatief voor Quilindschy Hartman bij het Nederlands elftal. De Feyenoorder raakte zondag geblesseerd en kan een streep zetten door deelname aan het EK. Maatsen zou een goede vervanger zijn, meent Boulahrouz in Rondo.

Na de blessure van Hartman en het feit dat ook diens voorganger bij Feyenoord, Tyrell Malacia, geblesseerd is, wordt de spoeling dun op de positie van linksback. "De enige die het zou kunnen doen, is Blind. Wie is er nog meer?", vraagt Ruud Gullit zich hardop af. Boulahrouz heeft echter een alternatief gezien in de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Bayern München. "Het ligt eraan wat je wilt. Wil je een aanvallende linksback die eroverheen dendert en steeds de achterlijn haalt? Ik dacht er niet aan, maar nu de positie vrijkomt, denk ik aan Maatsen/ Ik zag hem laatst tegen Bayern München spelen, hij speelde heel erg sterk."

Maatsen, die in januari van Chelsea naar Borussia Dortmund trok, zat al eerder bij de selectie van Ronald Koeman. Van een debuut kwam het vooralsnog echter niet. "Koeman gaat hem zeker bekijken", stelt Gullit. "Het is nog wel de vraag of we met drie of vier verdedigers gaan spelen. Daar zal het ook van af hangen."