Arteta komt met blessure-update Timber: 'Soms duurt het even, maar...'

Arteta komt met blessure-update Timber: 'Soms duurt het even, maar...'

2 april - 14:32 Laatste update: 14:43
4

Mikel Arteta acht het niet onmogelijk dat Jurriën Timber dit seizoen nog in actie komt voor Arsenal. Ruim zeven maanden na het oplopen van een kruisbandblessure deelt Arteta goed nieuws over het herstel van zijn verdediger, op de persconferentie in aanloop naar het duel met Luton Town.

"Op dit moment doet Timber nog lang niet mee, dat is de realiteit" zei Arteta in januari, toen de Nederlander terugkeerde op het trainingsveld. "Maar als je vraagt of hij dit seizoen nog een grote impact kan gaan hebben? Ja, dat is zeker mogelijk. We hebben er goede hoop op als alles goed verloopt in zijn herstel", voegde hij toe.

Het herstel lijkt nu weer een stap dichterbij voor de verdediger. "Hij is nu niet ver meer verwijderd van zijn rentree. Het komt dichterbij. Er bestaat een goede kans dat hij dit seizoen nog in actie komt", vertelt Arteta dinsdag. "Het laatste gedeelte van de revalidatie is echter ook het lastigste. Soms duurt het even, maar hopelijk is hij snel terug", aldus de Spanjaard.

Arsenal is bovendien in een spannende titelrace verwikkeld en kan alle versterkingen goed gebruiken. "Dit is waar we willen staan, we genieten van het moment en willen deze kans grijpen. Ik ben vol energie, dit is het mooiste deel van het seizoen. Als speler was ik nooit in deze positie, dat maakt het anders", zegt Arteta.

Timber kwam afgelopen zomer voor zo'n 40 miljoen euro over van Ajax en maakte direct indruk bij Arsenal. Hij debuteerde met de FA Community Shield-winst op Manchester City en werd direct verkozen tot man of the match. Een week later, tijdens de eerste wedstrijd in de Premier League, raakte hij geblesseerd aan zijn kruisband.