Bosz prijst 'duizenddingendoekje' PSV na eerste verlies: 'Kun je blind opstellen'

Bosz prijst 'duizenddingendoekje' PSV na eerste verlies: 'Kun je blind opstellen'

2 april - 19:55 Laatste update: 3 april - 10:09
10

Peter Bosz is nog steeds van mening dat PSV 'hautain' was tegen NEC. Zijn ploeg moest de knop echter snel omzetten, want tegen Excelsior moesten zijn spelers er weer staan. Bosz geeft uitleg over de afwezigheid van Jerdy Schouten en de kracht van zijn vervanger Mauro Junior.

"Schouten heeft last van zijn knie en is niet fit genoeg om te spelen", luidt de simpele uitleg van Bosz bij ESPN voor aanvang van de wedstrijd tegen Excelsior. "Het zijn wel zorgen dat hij niet kan mee spelen. Als we iets meer rusttijd hadden, dan had het denk ik wel gegaan. Nu alleen niet."

Wedden

Meer odds

Mauro is dus de vervanger van Schouten. De Braziliaan is een heel belangrijke speler voor PSV, aldus Bosz. "Ik kan me voorstellen dat het voor Mauro niet zo fijn is, want die speelt normaal dertig wedstrijden op verschillende posities. Bij mij staat hij bijna altijd op het middenveld. Dat je op verschillende plekken kan spelen is misschien voor hem een nadeel. Hem kun je blind opstellen, dat is zijn specialisme. Die jongen doet het altijd voor je, waar hij ook staat."

Malik Tillman is de vervanger van Hirving Lozano en daardoor speelt PSV ook wat anders. "Sergiño Dest is aanvallend ingesteld, dus dan kan Tillman mooi naar het middenveld toe. Bij hem ziet het er soms laconiek uit, maar dat is het zeker niet. Tilman is echt een atleet, alleen moet hij meer zijn balans vinden. Als hij op goal schiet valt hij vaak om en in duels is hij snel van de bal te zetten. Als hij dat krijgt, is hij wel heel bijzonder."

'Hautain'
Bosz verloor afgelopen weekend van NEC en achteraf vond hij zijn ploeg te hautain. Achter die uitspraak staat de coach nog altijd. "Ik ben nog steeds van mening dat het hautain was tegen NEC. Alles bij elkaar opgeteld, kom je overal te laat. Dat was zo slecht. De druk krijg je er ook niet op. NEC won terecht en dat lag ook voor een groot gedeelte aan hen. Alleen weet ik waar we toe in staat zijn en dat was veel beter dan tegen NEC. Je bent niet zo bezig met records en je kan een keer verliezen."