'KNVB wil SBS wederom boycotten na kritisch interview van Vahle met Wijnaldum'

'KNVB wil SBS wederom boycotten na kritisch interview van Vahle met Wijnaldum'

3 april - 06:35 Laatste update: 10:15
164

Het Nederlands elftal denkt erover na om de SBS wederom te gaan boycotten. Dat melden René van der Gijp en Valentijn Driessen bij Vandaag Inside. Hélène Hendriks en Noa Vahle zouden te negatief zijn over Oranje.

"Ik zag een fantastisch interview met Noa Vahle en Georginio Wijnaldum, maar daar gaat ze nu toch voor gestraft worden", vertelt Driessen over de mogelijke boycot. "Ze willen Noa en Hélène Hendriks misschien weer boycotten." René van der Gijp valt zijn tafelgenoot bij. "Bij SBS waren ze te kritisch en negatief. We krijgen nu ook de uitzwaaiwedstrijd van het Nederlands elftal niet."

Derksen vindt het zelfs goed nieuws dat er wellicht een nieuwe boycot aankomt. "Er is niets vervelender dan die voetballers die je wat moet vragen. Er is er niet één die wat interessants gaat vertellen. Laat ze lekker de pleuris krijgen. Vahle stelt relevante vragen die de Nederlanders willen horen en dan moet ze niet te negatief doen. Kom op nou zeg."

Later in de uitzending wordt wel duidelijk gemaakt dat de boycot nog niet zeker is. Genee krijgt een appje van Hendriks. "Zij zegt dat het nog helemaal niet zeker is", wat door Driessen ook wordt toegegeven. "Zij spelen met het idee om SBS te gaan boycotten." Vahle stelde Wijnaldum kritische vragen over de mensenrechtensituatie in Saudi-Arabië, het land waar hij op dit moment speelt.

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!