Cillessen had contact met keeperstrainer Oranje: 'Ze mogen me altijd bellen'

Cillessen had contact met keeperstrainer Oranje: 'Ze mogen me altijd bellen'

2 april - 23:58
31

Jasper Cillessen heeft voor de laatste interlandperiode contact gehad met Patrick Lodewijks, de keeperstrainer van het Nederlands elftal. Lodewijks gaf de doelman van NEC in aanloop naar het EK in Duitsland wat advies mee. 

Cillessen blonk afgelopen zaterdag uit tegen PSV, door een strafschop van Luuk de Jong te keren. Het bleek later een cruciaal moment in de 3-1 zege. Ook tegen Fortuna Sittard (1-1) keepte Cillessen weer sterk. "Of mijn seizoen er na het slot van de Eredivisie op zit? Ik denk het wel. Zoals de situatie nu is wel, als iedereen fit is", aldus de keeper na afloop bij ESPN, dat hem vroeg of hij nog hoop heeft op deelname aan het EK. 

"Als mensen wegvallen mogen ze me altijd bellen", vervolgt Cillessen met een lach. "Ik denk dat ik nog wel wat in me heb en word pas na de bekerfinale 35 jaar dus ik kan ook nog wel even mee."

De 65-voudig Oranje-international speelde zijn laatste interland in maart van 2023. Onlangs heeft hij contact gehad met het Oranje-kamp, geeft hij toe. "Ik heb voor de interlandperiode contact gehad met de keeperstrainer (Patrick Lodewijks, red.) dus ik weet wat de situatie is." Wat die situatie is? "Ga zo door."