Vitesse op rand van afgrond: 'Kans dat we dan niet meer bestaan is best groot'

Vitesse op rand van afgrond: 'Kans dat we dan niet meer bestaan is best groot'

3 april - 11:51 Laatste update: 12:27
199

Edwin Reijntjes, interim-directeur van Vitesse, luidt de noodklok. In een interview met ESPN geeft hij onder meer aan dat de supporters zich terecht zorgen maken over het voortbestaan van Vitesse. Reijntjes noemt de kans 'best wel groot' dat de club uit Arnhem volgend seizoen niet meer bestaat.

"Ja, die kans is best wel groot", antwoordt Reijntjes op de vraag hoe groot de kans is dat Vitesse volgend seizoen niet meer bestaat. "Anders hadden ze niet aan mij gevraagd om het op te lossen. Als je zolang bezig bent om een licentie vast te houden, dan is er iets aan de hand waardoor het ergens fout loopt. Vitesse is een fantastische club, maar de licentiecommissie kijkt naar de feiten, niet naar de historie en gevoelens."

De interim-directeur probeert de supporters alvast de waarschuwen. "Iedereen hier rondom de club zal denken: het kan toch niet? Jongens, het kan wel. Wij zullen de licentiecommissie moeten overtuigen dat we met een realistisch plan bezig zijn waardoor de club verder kan." Reijntjes erkent dat het vrij realistisch is dat Vitesse, mits ze voort mogen bestaan, volgend seizoen actief zal zijn in de Keuken Kampioen Divisie.

Reijntjes laat doorschemeren dat het plan om Vitesse te redden gebaseerd is op een scenario met KKD-voetbal. "Dat moet je wel doen. Het zou zeer onrealistisch zijn om een plan in te dienen waar we er vanuit gaan dat we volgend seizoen nog in de Eredivisie spelen." Eerder slaagde Reijntjes in eenzelfde licentiekunstje bij ADO Den Haag. Het is een flinke taak voor de interim-directeur. "Dat wist ik. Het is een missie en daar ga ik voor knokken. Het is nu of nooit. Dat heb ik ook intern gezegd. We gaan er niet omheen draaien. We hebben niet veel tijd", besluit hij.

Vitesse ging dinsdagavond opnieuw onderuit, thuis tegen Sparta Rotterdam werd het 1-4. De Arnhemmers staan op de zeventiende plaats in de Eredivisie en degradatie ontlopen lijkt niet meer haalbaar. De achterstand op nummer zestien Excelsior bedraagt vijf punten.