Portugal over Oranje heen op FIFA-wereldranglijst

Nederlaag tegen Duitsland heeft gevolgen: Oranje zakt op FIFA-wereldranglijst

4 april om 11:14
Laatste update: 4 april om 11:22

Nederland is één plek gedaald op de FIFA-ranking. Het Nederlands elftal moet het doen met plek zeven op de ranglijst. Portugal neemt de zesde plek over.

Portugal heeft sinds de laatste tussenstand, in februari, meer punten bij elkaar weten te sprokkelen. De Portugezen wonnen 21 maart met 5-2 van Zweden en verloren vijf dagen later met 2-0 van Slovenië. Beide duels waren vriendschappelijk. Oranje won natuurlijk van Schotland (4-0) en ging later onderuit tegen Duitsland (2-1). Ondanks dat de resultaten niet veel van elkaar verschillen, klimt Portugal over Nederland heen.

Het betekent wel dat Oranje al ruim anderhalf jaar tot de beste zeven landen ter wereld behoort. De laatste keer dat het Nederlands elftal hoger dan de zesde plaats stond, was in 2015. Toen bekleedde Oranje de vijfde plek. Destijds hanteerde de FIFA een ander puntensysteem.

Oranje moet op de ranglijst Portugal, Brazilië, Engeland, België, Frankrijk en nummer één Argentinië voor zich dulden. Duitsland en de Verenigde staten zijn de grootste stijgers op de ranglijst. De VS legde beslag op de Nations League en steeg naar plek 11. Onze oosterburen staan zestiende. België nam door de tegenvallende prestaties van Engeland plek drie over van de Engelsen.

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!