UEFA maakt binnenkort beslissing over aantal selectiespelers voor het EK 2024

'Koeman heeft medestanders: UEFA hakt binnenkort knoop door over EK-dilemma'

9 april om 09:50
Laatste update: 9 april om 11:08

De UEFA gaat binnenkort een beslissing nemen met betrekking tot het aantal selectiespelers dat landen mee mogen nemen naar het EK 2024, zo meldt de NOS. Eerder werd dat aantal vastgesteld op 23, maar er bestaat een kans dat dit wordt verhoogd naar 26 spelers.

Maandag werd er tijdens een tweedaagse UEFA-bijeenkomst in Düsseldorf met alle 24 EK-deelnemers over dit onderwerp gesproken. Een meerderheid van de bondscoaches beel voorstander van dit idee, waar eerder voor werd gepleit door bondscoach Ronald Koeman. "Als er meer dan één wegvalt, kun je al geen elf tegen elf meer spelen op de training", zei hij na de oefenwedstrijd tegen Duitsland.

'De positieve discussies hebben uiteenlopende standpunten onder de trainers naar voren gebracht', schrijft de UEFA in een verklaring. De voetbalbond overweegt sterk om het maximaal aantal selectiespelers te verhogen. 'We hebben kennisgenomen van de verschillende meningen en standpunten en zullen in de komende weken een definitieve beslissing nemen.'

Echter zijn niet alle bondscoaches voorstander van dit idee. De Duitse bondscoach Julian Nagelsmann neemt liever 23 spelers op in zijn EK-selectie, want anders moet hij meer reservespelers teleurstellen. "Als andere landen wel 26 spelers willen oproepen, vind ik dat prima", aldus Nagelsmann. De Italiaanse bondscoach Luciano Spalletti ziet het wel zitten. "Maar alleen als alle vijftien reserves op de bank mogen zitten. Ik wil niet twee of drie spelers naar de tribune moeten verwijzen."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal: