Een van de best bewaarde geheimen van PSV

PSV kan doorgaan met 'een van de best bewaarde geheimen' van Eindhoven

9 april om 12:30
Laatste update: 9 april om 15:09

PSV bracht maandag twee belangrijke herbenoemingen naar buiten. Robert van der Wallen (voorzitter van de raad van commissarissen) en Ingrid Wolf blijven vier jaar langer aan als commissarissen.

De benoemingen zijn goed nieuws voor PSV. Van der Wallen is achter de schermen een zeer invloedrijk persoon en is geldt volgens het Eindhovens Dagblad als een van de huidige succesfactoren in het Philips Stadion. Hij wordt 'een van de best bewaarde geheimen van PSV' genoemd.

Vanaf 2016 zit Van der Wallen in de raad van commissarissen van PSV, waar toen Jan Albers nog voorzitter van was. In 2021 nam Van der Wallen het over van Albers. Hierdoor kwamen de toezichthouders iets dichter op de clubleiding te zitten. In een periode waarin PSV het op het veld moeilijk had en financieel achteruit ging, kwam onder andere Van der Wallen in actie.

De 52-jarige Wolf blijft dus ook tot 2028 aan. Zij heeft een belangrijke stem als lid van de raad van commissarissen. Wolf heeft een medische achtergrond en is al vijf jaar bestuursvoorzitter van Haaglanden Medisch Centrum. Verder zijn Klaas Dijkhoff (voormalig minister en VVD'er), oud-manager en -voetballer Frank Arnesen en Paul Verhagen (financieel expert) de andere toezichthouders van PSV.

Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, is verheugd met het langer aanblijven van het tweetal. "Qua visie en ambitie passen Ingrid en Robert goed bij PSV. Zij beschikken over de juiste expertise om ons als directie binnen de context van hun verantwoordelijkheid scherp te houden en uit te dagen", vertelt hij op de clubwebsite. "Hun aanblijven zorgt voor stabiliteit. Als directie weten we dat er met deze toezichthouders veel draagvlak is voor onze visie en ambities. Dat is heel belangrijk."