'PSV-uitblinker kan Malen-route kiezen: Dortmund meldt zich in Eindhoven'

'PSV-uitblinker kan Malen-route kiezen: Dortmund meldt zich in Eindhoven'

8 april - 16:29 Laatste update: 9 april - 10:32
121

Johan Bakayoko is op de radar verschenen bij Borussia Dortmund, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De Duitsers zouden zich zelfs al hebben gemeld bij PSV voor een transfer. Bakayoko kan daarmee voormalig PSV'er Donyell Malen achterna.

In de zomer zullen genoeg clubs zich melden om Bakayoko over te nemen van PSV. De vraag is alleen hoeveel de Belg op gaat leveren. Bakayoko heeft nog een contract voor twee jaar, dus is de verwachting dat er geen monsterbedrag op tafel zal komen. PSV hoopt wel op een recordtransfer. Daarmee moet het bedrag dat de club voor Bakayoko krijgt hoger zijn dan de vijftig miljoen euro die Liverpool betaalde voor Cody Gakpo.

Wat betreft Bakayoko zouden er nog een stuk meer kapers op de kust zijn. Afgelopen winter kon de Belg naar de Premier League na een bod van Brentford, maar toen besloot de vleugelaanvaller bij PSV te blijven. In een eerder stadium kwam zelfs Paris Saint-Germain met een bod, maar ook die club kon de Belg niet van gedachte doen veranderen. Ook deze zomer zouden clubs uit Engeland weer zeer geïnteresseerd zijn, maar welke teams is niet bekend.

Bakayoko is dit seizoen een belangrijke kracht en vaste basisspeler bij PSV. Met negen goals en negen assists had de Belgische vleugelflitser een aanzienlijk aandeel in de comfortabele koppositie die PSV nu heeft. Bakayoko is inmiddels ook international van België.