Potter mogelijk toch trainer van Ajax

AD houdt deur op een kier: 'niet uitgesloten' dat Potter nieuwe Ajax-trainer wordt

9 april om 17:31
Laatste update: 9 april om 17:34

Het is volgens het Algemeen Dagblad nog altijd niet volledig uitgesloten dat Graham Potter de nieuwe trainer van Ajax wordt. Sky Sports zette maandag een streep door de komst van de Engelsman, maar de krant zet de deur dinsdag op een kleine kier. 

Potter wordt niet de nieuwe trainer van Ajax, daarmee pakte Sky Sports maandag uit. Na gesprekken met de Amsterdamse club zou Potter zélf de stekker eruit hebben getrokken. Over zijn beweegredenen werd door het Engelse medium niks gemeld, maar mogelijk houdt het verband met de gigantische onrust bij Ajax, dat al heel snel brak met algemeen directeur Alex Kroes. 

Het AD erkent dat de aantrekkingskracht van Ajax op Potter de voorbije dagen allerminst gegroeid is. 'Dan wordt je gesprekspartner, de directeur die de grondige renovatie vorm moet geven, intern geschorst. De kans is daardoor groot dat je een eventueel avontuur zonder algemeen en technisch directeur moet beginnen, exact het manco dat Ajax de voorbije periode ver heeft teruggeworpen', zo is te lezen. 

Toch bestaat er nog een (kleine) kans dat Ajax wel in zee gaat met Potter, aldus het AD. 'Dat hij, één van Kroes' topkandidaten, de nieuwe trainer van Ajax wordt, is nog altijd niet volledig uitgesloten.' Mocht de huidige nummer zes van de Eredivisie binnenkort nog eens om tafel gaan met de 48-jarige manager, dan zal Marijn Beuker dat gesprek leiden. De Director of Football heeft de werkzaamheden van de geschorste Kroes tijdelijk overgenomen.