'Ajax is mijn cluppie, is het niet dit jaar dan misschien volgend jaar basis'

'Ajax is mijn cluppie, is het niet dit jaar dan misschien volgend jaar basis'

9 april - 14:26
60

Kian Fitz-Jim baalt dat hij weinig kansen krijgt in Ajax 1. De jonge middenvelder werd afgelopen winter teruggehaald van een verhuurperiode bij Excelsior, maar in Amsterdam speelde hij sinds januari slechts een halfuur.

Tegen Go Ahead Eagles (1-1) kreeg Fitz-Jim een halfuur om zichzelf te laten zien aan Ajax-trainer John van 't Schip. "Het voelde goed, want ik heb heel geduldig moeten zijn", aldus de middenvelder in gesprek met de Amsterdamse omroep AT5. "Het is niet zo gelopen als hoe ik dacht dat het zou lopen, maar ik ben gewoon hard blijven werken."

Door blessures van Sivert Mannsverk en Branco van den Boomen deed Ajax afgelopen winter beroep op Fitz-Jim. Laatstgenoemde werd teruggehaald van een verhuurperiode bij Excelsior, maar inmiddels is de vraag of dit een juiste beslissing is geweest voor zijn ontwikkeling. "Ik dacht wel dat ik wat meer minuten zou maken, vooral in het begin", aldus het talent. "Stel je voor ik had het toen verprutst, dan is het op mij. Maar ik heb in het begin niet gespeeld en toen kwamen de jongens terug met ook veel kwaliteiten, dus ja, dan is het wel lastig."

Fitz-Jim beaamt dat het zijn eigen beslissing was om in te gaan op het verzoek om terug te keren bij Ajax. "Ik had altijd al gezegd dat als de trainer mij terug wil halen, mij nodig zou hebben en gebruiken ik dan terug zou gaan", legt de middenvelder uit. "Maar ik heb ook aangegeven dat ik wel goed op mijn plek zat bij Excelsior. Dus als Excelsior voet bij stuk zou houden en ik zou moeten blijven dan zou dat geen probleem zijn. In dit geval lieten ze me wel gaan, daar was ik toen heel blij mee en ben ik nu nog steeds blij mee."

Desondanks geeft Fitz-Jim wel aan dat het mentaal zwaar is om vooral minuten te maken in Jong Ajax. Hij wordt in deze periode geholpen door steun van zijn familie en een mental coach. "Het is lastig, maar ik zie het nog steeds niet als een slechte zet om terug te gaan. Ajax is mijn cluppie en is het niet dit jaar, dan is het wellicht volgend jaar dat ik in de basis sta."