Sambo-transfer afgerond

'In kannen en kruiken: bij PSV overbodige Sambo maakt transfer naar Engeland'

10 april om 16:04

De transfer van Shurandy Sambo naar Burnley is 'volledig afgerond', aldus het Eindhovens Dagblad. De rechtervleugelverdediger neemt na dit seizoen afscheid van PSV

Transferexpert Fabrizio Romano maakte vorige week voor het eerst melding van de interesse van Burnley in Sambo. Dat nieuws werd snel daarna bevestigd door andere media, waaronder het ED, dat nu meldt dat de deal in kannen en kruiken is. 'Alles gewikt, gewogen en besloten', is te lezen. 

De bij PSV overbodige rechtsback heeft in Eindhoven een aflopend contract, en trekt dus transfervrij naar de ploeg van manager Vincent Kompany. Daar zal hij een contract tekenen tot medio 2028. Wel ontvangt de aanstaande Eredivisie-kampioen een opleidingsvergoeding. 

Sambo maakte vorig seizoen indruk op huurbasis bij Sparta Rotterdam, maar slaagde er niet in om in Eindhoven een basisplaats af te dwingen. Sterker nog: Peter Bosz doet eigenlijk nooit een beroep op hem. Afgelopen zomer leek hij naar FC Twente te verkassen, maar die transfer ging toen op het laatste moment niet door. 

Voor Sambo is het nog niet duidelijk of hij volgend jaar uitkomt in de Premier League, of in het Championship. Het Burnley van Kompany staat negentiende en heeft eigenlijk een wonder nodig om degradatie nog af te wimpelen.