Ronald Koeman reageert op vete Xavi en Enrique: 'Speelt meer'

Koeman wijst met vinger naar PSG-trainer Enrique: 'Maakte misplaatste opmerkingen'

11 april om 14:55
Laatste update: 11 april om 15:40

Ronald Koeman heeft verbaasd gereageerd op de vete tussen FC Barcelona-trainer Xavi Hernandez en PSG-trainer Luis Enrique. Laatstgenoemde deelde een sneer uit naar zijn collega uit Spanje door te beweren de 'Barça-stijl' beter te vertegenwoordigen. 

'Voorafgaand aan de wedstrijd zag ik een foto van Luis Enrique en Xavi. Daar leken ze goede vrienden', reageert Koeman op de Koeman Cup, een golf- en padeltoernooi in Barcelona. 'Maar een dag eerder zag ik Luis Enrique misplaatste opmerkingen maken. Ik denk dat het niet goed is om voor de wedstrijd over dat onderwerp te praten. Ook omdat er nog een wedstrijd gespeeld moet worden. Er staat nog genoeg op het spel.'

Koeman denkt dat er meer speelt tussen Xavi en Enrique. 'Maar dat is mijn persoonlijke mening, jullie weten het waarschijnlijk beter dan ik', aldus de bondscoach van het Nederlands elftal, die zelf tussen augustus 2020 en oktober 2021 hoofdcoach was van FC Barcelona.

Tevens liet Koeman zich uit over Barça-voorzitter Joan Laporta, door wie hij ontslagen werd. 'Als Laporta iets heeft geleerd, is het hoe je een trainer beschermt. Xavi zei dat hij wilde gaan en ik weet niet of Laporta hem heeft gevraagd om te blijven. Toen zag het er nog anders uit dan vandaag de dag', aldus Koeman.