Koeman sneert naar Ajax: 'Daar hebben ze mond vol van, maar dat ziet er niet uit'

Koeman sneert naar Ajax: 'Daar hebben ze mond vol van, maar dat ziet er niet uit'

14 april - 10:12
150

Ronald Koeman schroomt niet om Oranje straks met vijf verdedigers op de omschakeling te laten spelen tijdens het EK. De bondscoach benadrukt dat het resultaat op de eerste plaats moet komen, iets waar zijn oude clubs FC Barcelona en Ajax nog wat van kunnen leren.

Koeman speelde bij Barça al eens 5-3-2, wat in Catalonië bijna vloeken in de kerk is. "Maar er bestaat helemaal geen papier waarop het DNA van Barcelona staat omschreven. Dat DNA is gewoon winnen, prijzen pakken", reageert Koeman in gesprek met de NOS. "Natuurlijk wil elke trainer Barcelona graag attractief en aanvallend laten spelen. Maar dat is afhankelijk van de spelers die je tot je beschikking hebt. Met de beste spelers ter wereld is het makkelijker."

De huidig Oranje-bondscoach moest onder moeilijke omstandigheden werken in Camp Nou. Met Ajax verkeert nu ook een andere voormalige werkgever in crisis. "Sommige clubs hebben hun mond vol over DNA. In Nederland is Ajax een goed voorbeeld, kijk waar die club nu staat...", aldus Koeman. "Daar moet het altijd de intentie zijn om goed te spelen, het publiek te vermaken. Maar als je niet kunt winnen, maar wel probeert mooi en aanvallend te spelen... Dat ziet er niet uit."

Ajax kreeg vorige week met 6-0 klop van Feyenoord. Zondag wacht een krachtmeting met nummer drie FC Twente.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: