Harde nederlaag Van Bommel in Belgische topper, Kuyt onderuit als kampioen

Harde nederlaag Van Bommel in Belgische topper, Kuyt onderuit als kampioen

14 april - 15:55
17

Mark van Bommel heeft zondag een zware nederlaag geleden met Royal Antwerp FC. The Great Old ging in de Belgische topper tegen Club Brugge met liefst 3-0 onderuit. Ook Dirk Kuyt verloor met kersvers kampioen Beerschot.

Club Brugge - Royal Antwerp FC 3-0
Antwerp trad onder meer aan met Toby Alderweireld, Owen Wijndal, Jurgen Ekkelenkamp, Vincent Janssen en Chidera Ejuke. Zij kregen kort voor rust een tegenvaller te verwerken, in een tot dan toe gelijkopgaande wedstrijd. Raphael Onyedika opende de score voor Club Brugge. De thuisploeg, met Bjorn Meijer in de basis, nam na een uur verder afstand. De Nederlandse linksback bediende Michal Skóras op maat. Philip Zinckernagel gooide extra zout in de Antwerpse wond.

Wedden

Meer odds

Door de nederlaag staat de ploeg van Van Bommel laatste in de kampioenspoule van de Jupiler Pro League. Titelprolongatie is daarmee volledig uit zicht verdwenen. Club Brugge nadert koplopers Anderlecht en Union Sint-Gillis juist tot drie punten. Die laatste twee teams treffen elkaar later op zondag.

Beveren - Beerschot 2-0
Op het tweede niveau van België wist het Beerschot van Kuyt de pas veroverde landstitel geen luister bij te zetten. Het team van de Feyenoord-icoon kreeg voor de aftrap nog een erehaag, maar tijdens de wedstrijd toonde Beveren minder clementie. Door een goal voor en één na rust werd het 2-0. 

Voor Beerschot is het slechts een kleine domper op de feestvreugde. Door een nederlaag van Dender op zaterdag was de titel al een feit.