Kuyt dankt Zulte Waregem en mag zich definitief kampioenstrainer noemen

Kuyt dankt Zulte Waregem en mag zich definitief kampioenstrainer noemen

13 april - 23:31 Laatste update: 23:55
33

Dirk Kuyt is zaterdagavond met Beerschot, zonder zelf in actie te komen, kampioen geworden van het tweede niveau in België. Nummer twee Dender verloor met ruime cijfers van Zulte Waregem en daardoor is de ploeg van Kuyt niet meer te achterhalen.

Voorafgaand aan de speelronde van dit weekend had Beerschot een voorsprong van vijf punten op Dender, de enige overgebleven concurrent. Omdat laatstgenoemde ploeg met 1-4 verloor van Zulte Waregem, is Beerschot zeker van de titel. Dender heeft namelijk nog maar één wedstrijd te gaan. 

Dat betekent dat Beerschot, dat zondag zelf in actie komt tegen SK Beveren, zeker is van de titel. Vorige week werd promotie al veiliggesteld. Kuyt stapte halverwege het seizoen in bij Beerschot en ligt nog tot volgende zomer vast. 

Achter Beerschot is de strijd om plek twee, die ook recht geeft op promotie, enorm spannend. Dender, Deinze, Lommel en Zulte Waregem hebben na 29 speelrondes 51, 50, 49 en 48 punten. Patro Eisden is de nummer zes met 48 punten, maar heeft nog een wedstrijd meer te spelen dan de teams hoger op de ranglijst. 

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: