'Bij Ajax was het meteen hosanna toen we kwartfinale bereikten, hier ondenkbaar'

'Bij Ajax was het meteen hosanna toen we kwartfinale bereikten, hier ondenkbaar'

17 april - 08:07
31

Matthijs de Ligt hoopt met Bayern München het seizoen enigszins te redden door de Champions League te winnen. De verdediger staat met de Duitse topclub in de kwartfinales van het miljardenbal. Dit stadium bereikte hij eerder met Ajax, waar toen een hele andere stemming hing.

"Bij Ajax was het meteen hosanna toen we de kwartfinale bereikten. Ondenkbaar bij Bayern. Het is een must", vertelt De Ligt in gesprek met het Algemeen Dagblad. Bayern München draait een moeizaam seizoen waarin de Champions League de enige kans is om nog een prijs te winnen. "Als we het toernooi winnen, zou dat mooi zijn. Maar of het ons seizoen kan redden? Je moet bij Bayern alles winnen. Een prachtige prestatie zou het natuurlijk zeker zijn. Laten we eerst Arsenal maar eens verslaan."

De Ligt denkt dat Bayern München een goede kans maakt ten opzichte van Arsenal. Het heenduel eindigde in een 2-2 gelijkspel en zodoende is er in Duitsland nog alles om voor te spelen. "Wij hebben voorin spelers met extreme snelheid. In de Champions League, waarin we meer op de counter mikken, komen die kwaliteiten naar voren", blikt De Ligt vooruit. Hij moet lachen als de Engelse arrogantie ter sprake komt. "We blijven wel Bayern, ook al zitten we in een lastige fase."

Komend seizoen staat het EK in Duitsland op het programma en bij het Nederlands elftal is De Ligt niet zeker van een basisplaats. Dit geeft hem echter niet direct extra motivatie. "Of een topprestatie in de Champions League mijn kansen daarop vergroot? Ik ben al langere tijd in goeden doen", legt de verdediger uit. "Het blijft wel het hoogste podium. Je daarop laten zien, goed spelen in Londen en hopelijk in München, is natuurlijk mooi."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: