Meijer lovend over Sandler

Meijer ziet speler van 'Champions League-niveau' bij NEC: 'Dat is next level'

18 april om 16:16

NEC-trainer Rogier Meijer is vol lof over zijn pupil Philippe Sandler. In aanloop naar de bekerfinale tegen Feyenoord doet de oefenmeester een boekje open over de invloed die de verdediger heeft op de Nijmeegse selectie.

"Philippe is ontzettend belangrijk voor het elftal", zegt Meijer tegenover Voetbal International. "In alle facetten is hij een rustpunt voor het team. Aan de bal is hij heel kalm en in het verdedigen is Philippe ook iemand die spelsituaties leest en ernaar kan handelen. Je kan het verschil zien als hij er wel of niet is. Je merkt ook dat andere spelers beter voetballen als Philippe erbij is. Dat is het grootste compliment voor hem, al denk ik niet dat hij dat nodig heeft."

Meijer werkt twee seizoenen samen met Sandler, die in de zomer van 2022 transfervrij overkwam van Feyenoord. De verdediger vocht gedurende zijn carrière vaak tegen blessureleed. Meijer ziet dat daar verandering in is gekomen. "Philippe kan drie wedstrijden in een week spelen, zonder te klagen of mokken. Ik denk ook dat hij veel meer vertrouwen heeft gekregen in zijn eigen lichaam. Die ontwikkeling is geweldig. Niet alleen voor hem, maar ook voor ons."

De kwaliteiten van de verdediger lijken inmiddels bekend, maar toch blijft Sandler zelfs zijn trainer verbazen. "Elke dag. Dat meen ik echt. Ik zie hem nog steeds dingen doen die ik niet eerder heb gezien. Ik sta ook nog steeds achter mijn uitspraak dat Philippe van Champions League-niveau is. Ik zei dat eerder dit seizoen, toen hij pas net weer fit was. Nu zeg ik dat nog steeds. Hij is een van de beste centrale verdedigers van Nederland, mits hij de fitheid behoudt die hij nu heeft."

Zijn verleden bij Manchester City bewijst volgens Meijer zijn kwaliteiten. "Ik keek onlangs naar Real Madrid tegen Manchester City. Toen dacht ik ook: Philippe heeft niet voor niets meegetraind met City. Ze zetten je er echt niet bij omdat je zo'n leuke jongen bent. Nee, dan heb je kwaliteit. Dat zie ik nu ook iedere dag. Natuurlijk verbaas ik me er weleens over, maar ik geniet er nog meer van. De oplossingen die hij vindt tijdens een positiespel, dat is next level."