Sneijder verrast zichzelf in Ajax-shirt: 'Twee weken op trainingskamp geweest'

Sneijder verrast zichzelf in Ajax-shirt: 'Twee weken op trainingskamp geweest'

21 april - 14:58
17

Wesley Sneijder verraste zichzelf zaterdagavond in de benefietwedstrijd tussen BIF All Stars en Ajax Legends in het Olympisch Stadion. Door een onwillige kuit was hij vooraf pessimistisch, maar dat bleek onnodig.

Voor de wedstrijd zei Sneijder dat de topvorm ontbrak. "Ik heb er alles aan gedaan, ben twee weken op trainingskamp geweest. Maar op het laatste moment kreeg ik last van mijn kuit. Ik heb net een massage gehad en hoop dat ik het een kwartiertje of twintig minuten kan volhouden. Die kuit is gewoon een probleem."

Uiteindelijk kwam Sneijder tot 25 minuten. Nog tijdens de wedstrijd stond hij met een bezweet voorhoofd weer Veronica te woord. "Prima zo, ik heb echt genoten van deze 25 minuten. Het gevoel is er zeker nog, maar als je kuit wél goed is kun je nog wat meer geven en voelt het allemaal wat vrijer. Nu was ik continu aan het denken: als het maar niet erger wordt."

Van trainers Sjaak Swart en Danny Blind had Sneijder de opdracht gekregen om zo min mogelijk mee te verdedigen. "Ja, een vrije rol. Zo heb ik hem ook ingevuld", lacht de recordinternational van het Nederlands elftal.