Gravenberch houdt titeldroom Liverpool levend met wereldgoal in zege op Fulham

Gravenberch houdt titeldroom Liverpool levend met wereldgoal in zege op Fulham

21 april - 19:26 Laatste update: 19:30
11

Liverpool heeft zondagavond een belangrijke overwinning geboekt in de spannende Engelse titelstrijd. Uit bij Fulham werd er met 1-3 gewonnen. Ryan Gravenberch was goud waard voor The Reds. 

De titelaspiraties van Liverpool kregen vorige week een behoorlijke knauw, toen er thuis met 0-1 van Crystal Palace verloren werd. Om Manchester City en Arsenal niet uit zicht te verliezen, moest er uit bij Fulham gewonnen worden. Dat wilde manager Jürgen Klopp doen met drie Nederlanders: Virgil van Dijk, Gravenberch en Cody Gakpo. 

Liverpool was het eerste halfuur de betere, maar werd niet heel gevaarlijk. Toch kwam het op voorsprong. Trent Alexander-Arnold opende de score in de 32e minuut. De veelzijdige vleugelverdediger schoot een vrije trap schitterend tegen de touwen. De Liverpool-vreugde was niet van lange duur, want vlak voor rust kwam Fulham via Timothy Castagne langszij. 

Niet lang na de theepauze namen Klopp en co. weer de leiding. En hoe. Gravenberch schoot prachtig raak van afstand, maakte daarmee zijn allereerste Premier League-goal én drukte daarmee ook nog eens zijn stempel op de Engelse titelstrijd. Toen Diogo Jota ruim twintig minuten voor tijd de 1-3 maakte, was de zege voor Liverpool een feit. 

The Reds hebben nu 74 punten, evenveel als Arsenal, dat eerder dit weekend al won. Manchester City speelt volgende week donderdag pas, tegen Brighton.