Brands over Veerman en Bakayoko

Brands verkoopt maximaal twee PSV-spelers: 'Als PSG komt, hou je dat niet tegen'

22 april om 08:48
Laatste update: 22 april om 15:55

Marcel Brands heeft zondagavond bij Studio Voetbal verteld dat er komende zomer maximaal twee spelers mogen vertrekken bij PSV. Tegelijkertijd weet de algemeen directeur, die aan Joey Veerman duidelijk heeft gemaakt dat hij hem graag wil behouden, ook dat als clubs als Paris Saint-Germain zich melden, het snel kan gaan.

"Het liefst zo min mogelijk", antwoordt Brands op de vraag hoeveel spelers PSV mogen verlaten. "We hopen eigenlijk misschien één, maximaal twee spelers. De rest wil je graag behouden."

Eén van de spelers die mogelijk vertrekt, is Joey Veerman. De middenvelder, dit seizoen een van de grote uitblinkers aan Eindhovense zijde, heeft al vaker aangegeven open te staan voor een stap. "Iedere speler wil, als hij een goed seizoen speelt, verder kijken als de mogelijkheid zich voordoet", zegt Brands daarover. "Joey heeft nog twee jaar contract. Ik vind hem een fantastische speler. Hij laat ons beter voetballen. Wij hebben in ieder geval aangegeven aan Joey en zijn agenten, dat wij zijn contract willen openbreken om hem in ieder geval nog minimaal één jaar in Eindhoven te houden."

Ook Johan Bakayoko ligt aantrekkelijk in de markt. Begin dit jaar had hij al de mogelijkheid om naar de Premier League te vertrekken. Onlangs gaf Earnest Stewart, de technisch directeur van PSV, aan dat hij een uitgaande transfer van de Belg verwacht. "Toen kwam Johan de volgende dag gelijk: weten jullie iets wat ik niet weet?", blikt Brands terug. "Er is nu nog niks, nee. "Maar PSG is twee keer geweest. Als ze in de zomer weer komen voor zo'n jongen, dan hou je dat met alle liefde niet tegen."