'Mauro Junior is de logische vervanger van Dest'

Dest-vervanger lijkt bekend: 'Werd hem eerder al verteld te focussen op die plek'

22 april om 10:15
Laatste update: 22 april om 16:00

Mauro Junior zal de door de blessure van Sergiño Dest vrijgekomen positie op de flank overnemen. Althans, dat is de verwachting van het Eindhovens Dagblad. Patrick van Aanholt wordt tevens genoemd als optie.

'Eerder dit seizoen vertelde Peter Bosz aan Mauro dat hij zich kon focussen op de positie van linksback', valt er te lezen. Dat is volgens de krant een positie die Mauro zonder twijfel wil invullen.

Ook Patrick van Aanholt is een optie voor PSV, als de diensten van Mauro op het middenveld nodig blijken te zijn. 'Voor de komende wedstrijden lijkt Mauro in ieder geval de logische vervanger', luidt de conclusie van het ED, dat zag dat Bosz hem in een aantal grote wedstrijden de kans gaf en dat Mauro zich op het middenveld meer dan prima staande hield.

Dest staat 'voor langere tijd' aan de kant, meldde PSV eerder. Toch zijn de Eindhovenaren voornemens om langer door te gaan met de back, die gehuurd wordt van FC Barcelona. Voor tien miljoen euro kan de club uit Eindhoven de Amerikaanse international overnemen.