'AZ moet in actie komen en scout mogelijke Pavlidis-opvolger in Eredivisie'

'AZ moet in actie komen en scout mogelijke Pavlidis-opvolger in Eredivisie'

23 april - 10:55 Laatste update: 10:59
50

AZ ziet in Troy Parrott een potentiële opvolger van Vangelis Pavlidis. Althans, dat meldt TransferwatchNL. Het ligt voor de hand dat de huidige Eredivisie-topscorer in de zomer vertrekt, waardoor er mogelijk een nieuwe spits naar Alkmaar komt.

Parrott speelt dit seizoen op huurbasis voor Excelsior, waar de 22-jarige international van Ierland een goede indruk heeft achtergelaten. In 22 competitiewedstrijden was hij goed voor acht goals en vier assists. Zijn marktwaarde wordt inmiddels geschat op vier miljoen euro.

Tottenham Hotspur is de eigenlijke werkgever van Parrott, die in Noord-Londen nog één jaar vastligt. AZ zou al de eerste stappen hebben gezet voor een mogelijke transfer. De Alkmaarders zien in Parrott naar verluidt een mogelijke vervanger voor Pavlidis, die kan rekenen op veel belangstelling uit het buitenland.

Ook Ajax en PSV zouden volgens Ierse media al eerdere interesse hebben getoond in Parrott. De 21-voudig international speelde in het verleden op huurbasis voor Millwall, Ipswich, MK Dons en Preston North End. Nu ligt een definitief vertrek voor de hand.

Alles weten over de situatie van Frenkie én welke Feyenoorders gaan zeker mee naar het EK? Luister Studio Oranje nu hieronder, of op Spotify!