Slot belangrijkste kandidaat voor Liverpool-job

'Groot nieuws uit Engeland: Slot belangrijkste kanshebber voor Liverpool-job'

23 april om 16:35
Laatste update: 23 april om 17:02

Groot nieuws uit Engeland: Arne Slot is de 'belangrijkste kandidaat' om Jürgen Klopp op te volgen als manager van Liverpool. Transfergoeroe Fabrizio Romano meldt zelfs dat er al direct contact is geweest tussen The Reds en de trainer van Feyenoord.

Toonaangevende media als The Guardian, The TimesThe Telegraph en Sky Sports komen met het nieuws naar buiten. 'Door zijn werk bij Feyenoord staat Slot na een uitgebreid wervingsproces hoog op de shortlist bij Liverpool', klinkt het. De Engelse topclub overweegt serieus door te pakken voor de 45-jarige oefenmeester, die afgelopen weekend de KNVB Beker veroverde met Feyenoord.

De shortlist bij Liverpool is naar verluidt al flink geslonken en de naam van Slot is blijven staan. De Feyenoord-trainer zou 'hoog' op die lijst staan. Volgens Engelse media staat Slot er eveneens goed op bij Bayern München en FC Barcelona, die door de aanstaande exits van respectievelijk Thomas Tuchel en Xavi Hernández op zoek moeten naar een nieuwe eindverantwoordelijke.

Romano meldt dat Liverpool en Slot direct contact hebben gehad. Naar verluidt is het volgende gesprek al ingepland. Bij Liverpool trekt Klopp na dit seizoen na negen jaar de deur achter zich dicht. Begin dit kalenderjaar maakte de succesvolle Duitser bekend bezig te zijn aan zijn laatste seizoen op Anfield.

Slot, die sinds medio 2021 werkzaam is bij Feyenoord, beschikt in Rotterdam-Zuid over een contract tot de zomer van 2026. Met Feyenoord won hij in drie seizoenen een landstitel en een KNVB Beker. In Europa maakte Slot ook veel indruk, door Feyenoord naar de finale van de Conference League te leiden en goede resultaten te boeken in de Europa League en Champions League.